MAGAMRÓL

 

Első találkozásom a grillázstortával a barátnőm esküvői képeinek nézegetésekor történt. Azelőtt csak a búcsúkban-vásárokban kapható grillázst ismertem, de kihagyhatatlan volt kóstolásuk, mert nagyon szeretem. De az esküvői grillázstortát csak néztem és csodáltam. Már akkor tudtam, hogy az én esküvőmön is muszáj legyen grillázstorta.

Szerencsémre itt a falunkban találtam meg a készítőket, Szabó Lajosné Manci nénit és lányát, Bali Jánosné Szabó Évát. Elmentem megrendelni az esküvői tortámat. Épp tortakészítés volt és hellyel kínáltak, így betekintést nyertem az igazi folyamatba. Nem győztem álmélkodni. Ez nagyon meghatározó élmény volt számomra, és kezdett megfoganni a gondolat, hogy én is szeretném megtanulni.

2003-ban – anyukám rendeléseit intézve – kérésemre Éva elvállalta, hogy tanít.

Ezekben a tanulóhetekben, -hónapokban úgy éreztem megédesednek a pillanatok, a hétköznapok és boldogan, örömmel jegyeztem mindent, amit Éva erről az egyedi tortakészítésről mondott. Egy kicsit mintha ott laktam volna náluk, a hétköznapjaik részévé váltam és csak olvasztottunk és olvasztottunk… és csodákat alkottunk. Éva mindent mutatott, magyarázott, az apró részletekig, még a porcukorvásárlás technikáját is.

Így lett ő az én mesterem és a mai napig hálával tartozom, amiért megtanított és elindított ezen az édes úton.

Én 2003 óta készítek tortákat, és ehető ajándékként igen sikeres terméknek tartom. Szinte bármi elkészíthető, ami statikailag kivitelezhető. Legyen szó épületről, virágkosárról, akár egy születésnapi gyertyás meglepetésről, minden tortának megvan a maga szépsége.

Különös érzés, öröm, elégedettség fog el, amikor látom az elégedett, elismerő tekinteteket a torták láttán. Ilyenkor tudom, megéri a fáradtságot, a sok munkát, és külön köszönet kis családomnak, amiért támogatnak és segítenek az alkotásaim megvalósításában.

Hobbiszintű tevékenységemben az ötletek kifogyhatatlanok, némi fantáziával különleges remekeket lehet alkotni, már csak azt kell eldönteni, melyik ízű grillázs legyen a kedvencünk.

Jó nézegetést és jó étvágyat kívánok ehhez az igazán nemes édességhez és bátran keressenek kéréseikkel.

 

VISSZA A KEZDŐLAPRA